Cabinete medicale

Home » general » Cabinete medicale

Ginecologie

Este practica medicala care se ocupa cu starea de sanatate a sistemului de reproducere feminin (uter, vagin, si ovare).

Cardiologie

Cardiologia este o specialitate medicala care are ca subiect de studiu bolile inimii si ale vaselor de sânge. Etimologie: gr. kardia: „inima”, logos: „stiinta”. Cardiologia cuprinde diagnosticul si tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolii cardiace ischemice, insuficientei cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor si al bolilor pericardului. Medicii specializati în acest domeniu al medicinei se numesc cardiologi.

Nu trebuie confundati cu medicii chirurgi cardiovasculari care efectueaza interventii chirurgicale pe cord. Hipertensiunea arteriala reprezinta o boala deseori intilnita de care sufera intre o treime si jumatate din populatia unei tari.

Suferinta hipertensiva este mai frecvent intilnita in societatile moderne, de tip occidental, in care supra-alimentatia, inactivitatea fizica si stresul sint o caracteristica a vietii moderne. Incidenta tumorilor in patologia cardiovasculara este redusa. Tumorile cardiace se descopera mai frecvent la necropsie si uneori intraoperator pentru alta patologie cardiaca. Diagnosticul neinvaziv s-a imbunatatit in ultima vreme datorita accesibilitatii si generalizarii examenului ecocardiografic si posibilitatii efectuarii rezonantei magnetice nucleare.

Cardiopatie ischemica (CI) este cea mai frecventa boala întalnita în populatie atât în tara noastra cât si în alte tari precum Franta, Canada, USA.Cardiopatia ischemica este o boala care afecteaza arterele ce hranesc inima – arterele coronare – care îsi micsoreaza calibrul, având drept consecinta scaderea cantitatii de sânge ce iriga muschiul inimii – miocardul – pus astfel, în imposibilitatea de a-si satisface necesarul de oxigen, acizi grasi, glucoza. Factorul de risc este acel factor care creste riscul de a dezvolta boala ischemica cardiaca. O parte pot fi schimbati, în primul rând de pacienti si în al doilea rând de medici, iar o parte nu. Desi acesti factori cresc riscul de boala cardiaca, efectele lor nu pot reproduce boala iar boala ischemica se poate dezvolta si în absenta acestora.

Dermatologie

Dermatologia este o ramura a medicinei care se ocupa de piele si bolilor sale. Dermatologia urmareste explicarea, diagnosticarea, tratarea bolilor de piele necontagioase si contagioase (infectioase) cât si îngrijirea bolnavilor de boli dermatice. Este o specialitate unitara de medicina, care cuprinde studiul atât al aspectelor terapeutice medicamentoase cât si al celor chirurgicale.

Un dermatolog are grija de bolile pielii, în sensul cel mai larg, si de unele probleme estetice ale pielii, scalpului, parului, si unghiilor. Împreuna cu venerologia, dermatologia acopera si domeniul bolilor venerice (care se transmit pe cale sexuala). Printre cele mai intalnite boli de piele intalnim: acneea polimorfa, sifilisul, gonoreea, scabia (raia), pitiriazis versicolor, psoriazis, varicela (varsat de vant), vergeturile, etc

Reumatologie

Reumatologia este ramura a medicinei interne care se ocupa cu diagnosticul si managementul bolilor reumatice si musculoscheletale, incluzand boli degenerative si inflamatorii articulare, boli de tesut conjunctiv, boli de tesuturi moi si sindrome musculoscheletale dureroase cronice. Consultul de reumatologie combinat cu metode de diagnostic specific: analize de laborator (Hematologie, Imunologie & Autoimunitate), radiografia articulatiilor interesate, punctia articulara si examenul citologic al lichidului articular, sunt necesare pentru certificarea diagnosticului si formularea unui tratamentul adecvat. Afectiunile reumatologice frecvent intalnite sunt : artrozele, poliatrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artrite septice, guta si pseudoguta, lupusul eritematos, arterita temporala.

Pediatrie

Pediatrie este specialitatea medicala care se ocupa cu preventia, dignosticarea si tratamentul afectiunilor pediatrice (nou-nascut pana la 18 ani).

Endocrinologie

Endocrinologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului endocrin. In cadrul endocrinologiei sunt investigate afectiunile tiroidiene, hipofizare, adrenale, gonadale si tulburarile metabolismului calcic (osteoporoza, osteomalacia).

Afectiunile endocrine sunt complexe si necesita analize de laborator specifice (Determinari hormonale & Fertilitate) si investigatii radiologice multiple, pentru acuratetea si precocitatea diagnosticului. Unele afectiuni endocrine pot fi diagnosticate in faza subclinica iar prin diagnosticul precoce este impiedicata progresia spre boala manifesta si aparitia de complicatii.

Boala tiroidiana subclinica este obisnuita si frecventa ei creste cu varsta; are consecinte nefaste asupra sistemului cardiovascular si functiei mentale, daca ramine nediagnosticata.

Endocrinologia a adus contributii importante la intelegerea functiei sistemului cardiovascular.

Tesuturile cardiace sunt organe endocrine, iar stimulii care afecteaza sistemul cardiovascular actioneaza prin receptori hormonali. Multe afectiuni cardiovasculare au cauze endocrine : hipertensiunea secundara (aldosteronism primar sau feocromocitom), sindromul metabolic, obezitatea, dislipidemia.

Medicina interna

Medicina interna este împreuna cu chirurgia una dintre cele mai importante si mai mari ramuri ale medicinii. Medicina interna se ocupa cu diagnoza, terapia si prevenirea bolilor organelor interne. În practica, medicul internist însa (mai ales în spitalele mai mici) este confruntat cu simptome si boli din toata gama medicinii – de la dermatologie pâna la neurologie.

Ramurile medicinii interne sunt: cardiologia si angiologia, pneumologia, gastroenterologia ( cu hepatologia, endocrinologia, diabetologia), nefrologia, infectiologia, hematologia, oncologia.

Medicina generala

Medicina studiaza cauzele (Etiologia), manifestarile clinice si efectele asupra organelor (Patologia clinica), recunoasterea (Diagnosticul), tratamentul (Terapia) si prevenirea (Profilaxia) bolilor care afecteaza corpul omenesc. Medicina moderna se bazeaza pe Stiintele Naturii: (Fizica, Chimie, Biologie, Biostatistica), Anatomie, Fiziologie, Microbiologie, Farmacologie, Radiologie.

Comments are closed

Galerie foto

Program

Luni-Vineri:07:30 – 20:30
Sambata:07:30 – 14:00
Duminica:Inchis
    Programarea online - este valida doar dupa confirmarea reprezentantului CLINICII RECUMED!

Unde ne gasiti?

Str. C-tin Dobrogeanu Gherea, Nr. 24
Vaslui - Romania

Telefon: __________ +40 335 404 504
Telefon: __________ +40 335 404 520
Telefon: __________ +40 727 337 772
Telefon: __________ +40 740 029 858